mandag 1. mars 2010

"Hjernen er som en muskel, den må trenes opp!"

Torsdag 11.februar er det klasse 1MDDA på Kirkeparken sin tur, til å bli tatt med storm av rapperen Per Olav Mydske, alias Skranglebein.

Han er energisk og snakker som en foss, på inn- og utpust, om sine tanker rundt bøker og lesning. Om gleden han føler når hjernen stopper og "henger seg opp i kule formuleringer", og han må bla tilbake i boken for å se nærmere på akkurat det som var spennende i teksten.

Skranglebeins filosofi er å lese flere ulike bøker samtidig, gjerne en biografi, en krim og en bok som er aktuell i media. Hans klare anbefaling er, hvis det er en bok du ikke liker, så legg den fra deg - zapp til en annen, det er skrevet altfor mange bra bøker til at man skal lese noe man ikke liker. Hans klare mening er at hjernen er som en muskel, den må trenes opp, og han har aldri opplevd å lese en bok uten å lære noe.

Skranglebein presenterer også Ønskebok, der vi får være med og velge bok etter eget humør og stemning.

Seansen avslutter med en meget imponerende imrovisasjonsrap laget av ord vi nettopp har foreslått og vi får på tampen et lynkurs i rap! Tusen takk til Skranglebein for utrolig bra input!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar